B2C

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever: Een veelzijdige en energieke hond

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever, vaak afgekort als Toller, is een middelgrote hondenras dat zijn oorsprong vindt in Nova Scotia, Canada. Het ras werd oorspronkelijk gefokt om te helpen bij de jacht op eenden en ander wild gevogelte, maar tegenwoordig wordt de Toller ook vaak gehouden als gezelschapshond. In dit artikel zullen we de geschiedenis, kenmerken, persoonlijkheid en verzorging van de Toller bespreken.

Geschiedenis

Het ras werd voor het eerst ontwikkeld in de vroege 19e eeuw in het zuiden van Nova Scotia. De exacte oorsprong van de Toller is onbekend, maar het is waarschijnlijk dat het ras is ontstaan uit een combinatie van Europese en inheemse Noord-Amerikaanse hondenrassen. Het is mogelijk dat de Toller is gefokt uit Cocker Spaniels, Setters, Retrievers en/of de inheemse Micmac-honden van de Mi’kmaq-stam.

De Toller werd gefokt om te helpen bij de jacht op eenden en ander wild gevogelte. Het ras staat bekend om zijn unieke jachtmethode, waarbij de hond aan de kant van het water heen en weer rent en springt om de aandacht van de eenden te trekken. De eenden worden dan naar de jager geleid, die ze kan neerschieten. De Toller wordt ook wel de “little red duck dog” genoemd vanwege zijn rode vacht en zijn rol bij het jagen op eenden.

Kenmerken

De Toller is een middelgrote hond, met een gewicht tussen de 17 en 23 kg en een hoogte tussen de 48 en 51 cm. Het ras heeft een dikke, waterbestendige vacht die vaak rood of oranje van kleur is. De Toller heeft een lange staart die vaak omhoog wordt gedragen en een schattig “kwispel” heeft als hij opgewonden is. De oren van de Toller zijn driehoekig van vorm en hangen naar beneden.

De Toller heeft een atletische bouw en is zeer energiek. Het ras heeft veel beweging nodig en is goed geschikt voor eigenaren die een actieve levensstijl hebben. De Toller is ook zeer intelligent en leergierig, en kan gemakkelijk getraind worden voor verschillende taken en sporten.

Wil je meer lezen over de toller? Bezoek dan de officiële toller website op nsdtr.nl