B2C

Dit is waarom je dakisolatie moet aanbrengen

Dakisolatie is een van de opties die je hebt om een woning te isoleren. Het isoleren van de woning is erg belangrijk. Het is belangrijk dat een woning goed warmte kan vasthouden. Hierdoor kun je op koude dagen lekker warm blijven. Om de woning op te warmen moet er energie verbruikt worden. Met een goede isolatie zal een woning sneller opwarmen en hoef je minder energie te verbruiken.

Warmte vasthouden met dakisolatie

Een woning kan veel openingen hebben waar warmte kan ontsnappen. De mate waarin warmte ontsnapt heeft een grote invloed op het energieverbruik. Hoe meer warmte ontsnapt, hoe meer energie er verbruikt moet worden om de woning op temperatuur te houden. Via het dak alleen ontsnapt er al rond de 30 procent van alle warmte. Door het dak te isoleren zorg je ervoor dat deze 30 procent niet verloren gaat. Je kunt je wel voorstellen dat dakisolatie erg belangrijk is. Vooral de bovenste verdiepingen hebben hier profijt aan. Een groot deel van het oppervlak in de kamers op de bovenste verdieping heeft namelijk een deel van het dak. Het kan daarom vrij lastig zijn om de warmte in deze kamers goed vast te houden. Meestal zijn het ook slaapkamers op de bovenste verdieping. Hierdoor slaap je meestal in de kou in de winter. Dit probleem is opgelost wanneer je het dak goed isoleert.

Platte en schuine daken

Het is belangrijk om te kijken naar wat voor soort dak je hebt. De manier van dakisolatie aanbrengen zal namelijk verschillen afhankelijk van wel soort dak je hebt. Voor een plat dak wordt de isolatie meestal aan de buitenkant op het dak geplaatst. Er wordt vaak gebruik gemaakt van PIR isolatieplaten. Dit materiaal houdt de warmte goed vast en is beloopbaar. Het materiaal wordt zo niet beschadigd wanneer je erop loopt. Het is belangrijk om dit soort materiaal te gebruiken omdat een plat dak hierdoor nog steeds beloopbaar is na het aanbrengen van isolatie. Het materiaal is ook bestendig tegen allerlei weersomstandigheden. Hierdoor hoef je ze niet om de zoveel tijd te vervangen. Hellende daken zijn wat lastiger om van buitenaf te isoleren. Het is natuurlijk wel mogelijk om zo dakisolatie aan te brengen, maar het meest voor de hand liggende is om dit van binnenuit te doen. Ook hierbij kan er PIR gebruikt worden. Deze platen zijn makkelijk aan te brengen en hebben een hoge isolatiewaarde. Naast PIR heb je ook de keuze uit verschillende soorten wol en houtvezels. Het is hierbij wel belangrijk om rekening te houden met vocht in een woning. Vocht kan namelijk het isolatiemateriaal aantasten. Om het isolatie materiaal te beschermen tegen vocht kun je gebruik maken van folie. 

Dakisolatie kosten isoleren 

De  dakisolatie kosten zijn deels terug te krijgen door subsidies van de overheid. De overheid vergoedt namelijk een deel van de isolatiekosten. Let er hierbij wel op dat je alleen subsidie kan krijgen wanneer je de isolatie laat doen door een professioneel bedrijf. Door zelf isolatie aan te brengen kom je dus niet in aanmerking voor een subsidie.