B2B

Extra informatie over medische transporten

Ongeluk zit in een klein hoekje. En vooral in een omgeving waar je niet bekend bent is het minder makkelijk om hulp in te schakelen, zoals medische transporten. Maar juist bij een medisch noodgeval is het belangrijk om snel te kunnen schakelen en jezelf voor te bereiden voordat het zo ver is. De verzekering kan ook veel voor je betekenen in noodgevallen. Is er sprake van een diefstal? Dan is het handig om de politie in te schakelen.

Bij een medisch noodgeval

Een medisch noodgeval waarbij je medische transporten nodig hebt kun je soms voorkomen. Natuurlijk kun je niet alles voorkomen, in deze gevallen is het belangrijk om jezelf in ieder geval voor te bereiden. Als je op vakantie gaat is het sowieso handig om even te kijken naar het lokale noodnummer. Misschien zijn er geen medische transporten nodig, maar heeft jouw reisgezelschap hulp ter plekke nodig. Leer daarom een paar handige woorden of zinnen in de taal van het land waarin jij je bevindt. Eigenlijk zou iedereen een EHBO cursus moeten doen zodat je anderen kunt helpen die in nood zijn.

Contact met de verzekering

Bij een noodgeval zul je waarschijnlijk te maken krijgen met je verzekering. Het is soms maar de vraag of je zorgverzekering bijvoorbeeld medische transporten in het buitenland vergoed. Sluit altijd een reisverzekering af voor je op vakantie gaat, dit is namelijk handig voor mensen die vaker op reis gaan. Als je in een situatie belandt waarin je onverwachte kosten moet maken zoals een langer verblijf, een diefstal of iets anders is het handig als de kosten gedekt worden door de verzekering. Dit kost vaak maar een paar euro per maand, maar scheelt je wel enorm veel geld. 

De politie inschakelen bij medische transporten

Bij noodgevallen kun je vaak ook terecht bij de politie. Misschien heb je te maken met een situatie waarbij je bent opgelicht of bestolen; in dat geval is het handig om aangifte te doen. Natuurlijk heb je het aangiftebewijs ook nodig voor de verzekering, daarom is het altijd verstandig om aangifte te doen. De politie kan je ook adviseren over ziekenhuizen, medische transporten of andere hulp bieden bij vragen over de wetgeving.

Wat te doen bij diefstal

Heb je te maken met een diefstal in het buitenland? Misschien is je telefoon gestolen of je hele tas. Indien het gaat om een telefoon is het in elk geval raadzaam om het apparaat direct te blokkeren. Als je geluk hebt kun je de telefoon nog traceren en zo kijken waar de telefoon zich bevindt, misschien kun je hem dan nog terug krijgen. Als dit niet het geval is kun je hem beter blokkeren zodat de dief niet bij persoonlijke gegevens kan komen. Dit soort situaties zijn erg vervelend, maar het is belangrijker dat jij in orde bent dan de materialen die je gebruikt. Zolang er geen medische transporten of andere medische situaties bij komen kijken heb je sprake van een meevaller.

Conclusie over medische transporten

Of je nu medische transporten nodig hebt of hulp ter plekke wil aanbieden aan je reisgezelschap; voorbereiding is altijd handig. Zorg ook voor een reisverzekering en schakel hulp in zodra het nodig is. Eventuele aangifte kan ook helpen.