B2C

Hondenriem en halsband knutselen met paracord

Paracord is touw dat zowel sterk als buigzaam is en vele toepassingen kent. Je kunt het gebruiken bij buitensporten zoals parasailing, parachutespringen en bergbeklimmen, maar ook voor diverse andere zaken. Een daarvan is knutselen met paracord. Wat is er leuker dan een vriendschapsbandje maken? Laten we eens kijken naar de mogelijkheden.

Paracord

Een van de redenen waarom paracord voor zoveel verschillende dingen te gebruiken is, is de grote verscheidenheid die te koop is. Zo is er paracord in verschillende diktes, sterktes en verschillende kleuren. Daarnaast zijn er diverse verschillende motieven paracord en bestaat er paracord met reflecterende draad.

Vriendschapsbandje van paracord

Je kunt vrij gemakkelijk een vriendschapsbandje van paracord maken. Het enige wat je moet doen is een keuze maken uit het grote assortiment. Daarbij kun je de kleuren en motieven kiezen die jij het mooiste vindt. Vervolgens kun je aan de hand van een tutorial diverse soorten bandjes maken. Door er één voor jezelf te maken en één voor je vriendinnetje kan iedereen zien dat jullie vriendinnen zijn als je het vriendschapsbandje draagt.

Robuuste armband

Je kunt van paracord en een slotje een robuuste armband maken. Dit ziet er niet alleen stoer uit, het kan ook heel handig zijn. Op die manier heb je altijd een sterk touw bij je als de omstandigheden het vragen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie dat je aan het zeilen bent en er een lijn knapt of tijdens een wandeling waarbij je veter breekt. Als je als slot een harpje gebruikt beschik je ook over een vervanger mocht je harpje over boord slaan.

Ketting

Doordat paracord in vele kleuren verkrijgbaar is kun je er ook een leuke ketting van maken. De keuze is aan jou of je een hanger aan een enkele draad bevestigt of dat je een brede ketting van meerdere kleuren of met glinsterend paracord knoopt. Die kun je ook nog voorzien van kralen, bedels en hangers zodat de ketting precies naar jouw wens is.

Hondenriem met halsband

Een andere populaire optie is het knopen van een halsband en hondenriem van paracord. Je kunt hiervoor een contrasterende kleur kiezen ten opzichte van de vacht zodat het een mooi geheel vormt. Door hiervoor paracord met reflecterende draden te kiezen zorg je er ook voor dat de hond beter in het donker te zien is. Tip: maak gebruik van EM keramiek pijpjes om vlooien en teken te weren.

Conclusie

Paracord heeft veel praktische toepassingen voor buitenactiviteiten maar kan ook prima gebruikt worden om mee te knutselen. De mogelijkheden worden alleen beperkt door je eigen fantasie!