Webwinkels

Stedentrip Praag: ontdek deze historische reisbestemming!

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en tegenwoordig een geliefde bestemming voor een citytrip. Waar kan je allemaal heen in Praag? Hoe kom ik in deze stad? Om Praag goed te kunnen ontdekken heb je wel een paar dagen nodig. Dit is niet omdat Praag zo groot is, maar omdat er zoveel te zien is. De binnenstad van Praag is in vergelijking met andere Europese hoofdsteden klein te noemen. Daarom zijn de afstanden in praag prima te voet af te leggen. Let wel op: Hakken is geen optie! Overal is gebruik gemaakt van ongelijke bestrating en vele tramrails. Door de gestegen populariteit  van Praag is het aantal hotels flink toegenomen. Hoewel Praag in vergelijking met andere steden niet duur is betaal je veel meer voor een hotel in Praag dan in andere Tsjechische steden.

Vervoer van reischeck.nl in Praag

Vliegen naar Praag is een veel gekozen optie. Je landt dan op een vliegveld ongeveer 20 kilometer van het centrum. Je doet er met de taxi, afhankelijk van de drukte ongeveer 30 tot 60 minuten over. Er zijn veel bedrijven die transfer verzorgen. Via internet zijn deze aanbieders gemakkelijk te vinden. In Praag kun je gemakkelijk met de Taxi reizen. Ook kun je met het openbaar vervoer: Trams, de metro en bussen. Kies je ervoor om met de auto naar Praag te gaan moet je er rekening mee houden dat er weinig parkeerplaatsen in het centrum zijn.

Waar moet ik zijn in Praag?

Voor de toeristen zijn er 4 buurten in Praag die er toe doen: Staré Mêsto, Josefov, Malá Strana en Nove Mêsto. In deze buurten heb je allerlei bezienswaardigheden in Praag die je zeker gezien moet hebben. Hieronder hebben we een lijstje gedeeld met de meest populaire hotspots:

De mooiste bezienswaardigheden:

  • Praagse Burcht
  • De Karelsbrug
  • Het Oude Stadsplein,
  • De Sint-Vituskathedraal
  • De uitkijktoren

Dit artikel wordt je aangeboden door Anne-Wil van Reischeck.nl. Op reischeck.nl kun je terecht voor reisinspiratie en de mooiste artikelen rondom stedentrips, rondreizen en all inclusive vakanties!